Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan? De eenvoudige baksteen was de oorspronkelijke vorm van metrotegels. Naarmate ze evolueerden, kregen ze echter een nieuwe vorm om een lichte afschuining aan de rand op te nemen. Deze opnieuw gevormde tegels werden voornamelijk gebruikt in metro's en andere openbare ruimtes, maar werden later gebruikt voor gebruik in keukens, badkamers en zelfs slagerijen. Uiteindelijk werden ze opgenomen in residentiƫle en commerciƫle omgevingen over de hele wereld. Tegenwoordig kunnen deze veelzijdige en duurzame tegels worden aangepast aan bijna elke decorstijl meer info op deze site.

Waar komen metrotegels vandaan?

Hoewel veel metrostations een moderne make-over hebben ondergaan, kun je in deze ruimtes nog steeds de originele ontwerpen zien. De klassieke witte gangen en levendige stationsborden zijn te zien op Tottenham Court Road en Regent's Park. Als je in Londen bent, zorg er dan voor dat je even de tijd neemt om deze iconische ontwerpen te bewonderen – je kunt nooit genoeg inspiratie hebben. En hoewel ze niet perfect zijn, bieden ze zeker wat inspiratie voor interieurontwerp.

Als het gaat om het plaatsen van metrotegels, is het belangrijk om te weten hoe het moet. Verschillende metrotegels hebben verschillende afmetingen, waardoor ze er anders uit kunnen zien. Een rechthoekige tegel met een afgeschuind baksteeneffect ziet er bijvoorbeeld heel eenvoudig uit. Maar er zijn ook verschillende omgekeerde ontwerpen beschikbaar. Een metrotegel met een gerectificeerde rand zal bijvoorbeeld meer voeglijnen hebben, waardoor deze een meer uniforme uitstraling krijgt.

Voor meer info klik je deze site aan: https://www.retrotegels.nl/