Tips voor gesprekken tussen ouder en kind

oudergesprekken

Tips voor gesprekken tussen ouder en kind

Er zijn verschillende strategieƫn om ouders te helpen bij het initiƫren en onderhouden van zinvolle ouder-kindgesprekken. De eerste benadering is om basisregels vast te stellen en kinderen te leren over de tools van de apps die ze gebruiken. Kinderen kennen nieuwe apps en sites vaak beter dan wij. Tijdens ouder-kindgesprekken over apps kunt u bespreken hoe u de privacy en veiligheid van uw kind kunt beschermen. U kunt uw kind ook leren hoe belangrijk het is om persoonlijke informatie online te delen oudergesprekken. De mening van uw kind is tenslotte belangrijk.

Een andere benadering is om een tijd vast te stellen om de ouders te ontmoeten. Ouders willen soms dingen on-the-fly bespreken, maar je moet vragen of het beter is om een tijd in te plannen. Hoewel ouders misschien beledigd zijn als u te veel advies geeft, moet u niet vergeten dat een ouder er is om voor hun kind te zorgen en niet gedwongen moet worden om uw advies op te volgen. Het is essentieel voor zowel u als het kind om een tijd te bepalen om te praten.

Ouders moeten elkaar op redelijke uren bellen, rekening houdend met de levensstijl en tijdzones van de andere ouder. Maar als een ouder meerdere telefoontjes per dag pleegt, kan dit als onredelijk worden beschouwd. Het kan een indicatie zijn van een voorgeschiedenis van huiselijk geweld. Als je er niet zeker van bent dat de andere ouder er niet is, kun je hem altijd vragen om de reden te herhalen. Afhankelijk van de relatie kan een ouder het recht hebben om telefonisch contact te dicteren.

Klik hier: Hetsen & Visschers